Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Τις όμορφες ημέρες του Χειμώνα και όχι μονο σας προτείνω έναν πολύ όμορφο ξενώνα στον Αγιο Γεώργιο Πηλίου. Είναι καταπληκτικός. Δείτε παρακάτω:
Άγιος Γεωργιος Πηλίου. Αρχοντικό Βογιατζόπουλου
O Άγιος Γεώργιος είναι ένα από τα πιο γοητευτικά «μπαλκόνια» του Πηλίου προς τον Παγασητικό κόλπο και το Αρχοντικό Βογιατζόπουλου -επισήμως κηρυγμένο ως ιδιαίτερου κάλλους- είναι ένα από τα ωραιότερα «μπαλκόνια» του χωριού! Βλέπεις τα σπίτια -χαρακτηριστικά δείγματα της αρχιτεκτονικής του βουνού των Κενταύρων- να κάνουν μια αμφιθεατρική κίνηση πάνω στην κατάφυτη πλαγιά και μετά η ματιά σου μένει μετέωρη για λίγο στο γαλάζιο αιθέρα, πριν αρχίσει να πέφτει μαλακά στο θαλασσί του κόλπου. Στο μεταξύ, αυτή την εποχή, εισβάλλουν στο οπτικό πεδίο του περιηγητή οπωροφόρα δένδρα φορτωμένα με άνθη. Τα άνθη είναι η κεντρική ιδέα αυτού του ξενώνα... Έχει ιδιαίτερη σημασία που αυτό το σπίτι δεν χτίστηκε, ούτε ανακαινίστηκε, για να γίνει ξενώνας. Γι’ αυτό ίσως αποπνέει την αίσθηση της σπιτικής και όχι της επιτηδευμένης φιλοξενίας. Όπως πολλά αρχοντικά στο Πήλιο, χτίστηκε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, το 1908, από έμπορο καπνού που δραστηριοποιούνταν στην Αίγυπτο, για να γίνει παραθεριστική έπαυλη. Τώρα επέβαλε και στους ιδιοκτήτες του, τον εγγονό του αρχικού ιδιοκτήτη Μίλτο Σπανό και τη σύζυγό του Μαίρη, την ιδέα της φιλοξενίας των εραστών της ρομαντικής διαβίωσης.
Το αρχοντικό είναι τρίπατο και διαθέτει έξι χώρους διαμονής: δύο σουίτες, την «Ιάσμη» (γιασεμί) και την «Oρτενσία» (ορτανσία), ένα τρίκλινο δωμάτιο, τη «Γαζία», και τρία δίκλινα δωμάτια, την «Ντάλια», τον «Μήκωνα» (παπαρούνα) και τον «Αγριόκρινο» στην αυλή. Τα άνθη έχουν χαρίσει το χρώμα και το χαρακτήρα τους στα δωμάτια. Ενδεικτικά, στο δωμάτιο «Μήκων» κυριαρχεί το φλογερό κόκκινο χρώμα στους τοίχους, στις κουρτίνες και στα κλινοσκεπάσματα. Πάνω στο τζάκι ένα ζευγάρι κατακόκκινες γόβες και έξω από την πόρτα ένα καρτελάκι θυμίζει το χαρακτήρα του άνθους το οποίο δίνει την ατμόσφαιρα του χώρου.
Η κουνουπιέρα στη «Γαζία», οι καθρέπτες, τα βιτρό, τα παλιά και τα νέα αντικείμενα δίνουν κάτι από το χαρακτήρα τους (αλλά και μνήμες) στα δωμάτια και στους κοινόχρηστους χώρους. Στο καθιστικό, το παλιό ραδιόφωνο συμπράττει με τις παλιές φωτογραφίες και η λάμπα πετρελαίου με τα μετάλλια της παλιάς αθλήτριας, της οικοδέσποινας Μαίρης Σπανού. Oι κοινόχρηστοι χώροι, τρία δωμάτια, βρίσκονται στο πρώτο επίπεδο του αρχοντικού. Ένα μπαρ υπάρχει στο χώρο υποδοχής και μετά το καθιστικό με το τζάκι, ένα κοινόχρηστο μπάνιο με υδρομασάζ δύο ατόμων, ένας ξεχωριστός χώρος χαλάρωσης και το δωμάτιο του πρωινού. Το πρωινό σερβίρεται όποια ώρα επιθυμούν οι ένοικοι και είναι πραγματικά σπιτικό. Η φιλόξενη κυρία Γιούλα φτιάχνει ωραίες χειροποίητες παραδοσιακές πίτες (αγνόπιτα Κρήτης, στριμμένες Γιούλας, χορτόπιτα κ.ά.), ψήνει κέικ και ψωμί. Φυσικά και τα γλυκά κουταλιού είναι φτιαγμένα στο σπίτι.
Η πλακόστρωτη αυλή του αρχοντικού με τα παρτέρια και τις γλάστρες βλέπει προς το χωριό και τον Παγασητικό. Το καλοκαίρι, η «κοινωνική» ζωή του αρχοντικού μεταφέρεται σε αυτήν, στα σαλονάκια από μπαμπού που υπάρχουν σε διάφορες γωνιές. Εκεί σερβίρεται και το πρωινό. Από εκεί η σχέση με το Πήλιο γίνεται πιο ολοκληρωτική...



info
Αρχοντικό Βογιατζόπουλου Άγιος Γεώργιος Νηλείας Πηλίου
Πληροφορίες-Κρατήσεις
Τηλ.: 24280-93.135 και 6945-776.217, fax.: 24280-93.796,
e-mail: info@vogiatzopoulou.gr, site: www.vogiatzopoulou.gr
Τι να ξέρετε
O ξενώνας είναι ανοιχτός όλο το χρόνο. Κάθε σουίτα διαθέτει δύο δίκλινα δωμάτια και μπάνιο με υδρομασάζ (180-230 ­). Το τρίκλινο δωμάτιο διαθέτει διπλό κρεβάτι (120-150 ­). Τα δίκλινα έχουν δύο ξεχωριστά κρεβάτια και τζάκι (120-150 ­). Όλα τα δωμάτια έχουν υπέροχη θέα, υδρομασάζ, δορυφορική τηλεόραση, τηλέφωνο, σύνδεση με Ίντερνετ, μπουρνούζια και παντόφλες...
Πώς θα φτάσετε
Από την Αθήνα, διανύοντας 323 χλμ. από τα διόδια Κατεχάκη της Αττικής Oδού μέχρι τον κόμβο του Βελεστίνου. O δρόμος αυτός είναι καλύτερος από εκείνον της προηγούμενης διασταύρωσης στην εθνική οδό προς Αγχίαλο-Βόλο. Από τον κόμβο Βελεστίνου μέχρι το κέντρο του Βόλου είναι 18 χλμ. Από εκεί υπάρχουν πινακίδες προς νότιο Πήλιο και Αγριά. Ακολουθούμε την παραλιακή διαδρομή μέχρι Άνω Λεχώνια (11 χλμ. από Βόλο) και στρίβουμε αριστερά προς Άγιο Βλάση και μετά Άγιο Γεώργιο (10 χλμ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια: