Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

ΤΑ ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ


Μια φέτα ολικής άλεσης μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 40%
Οι χημικές ουσίες που περιέχονται στο μπρόκολο προστατεύουν αποτελεσματικά από τον καρκίνο του πνεύμονα.
Οι αντιοξειδωτικές, στυπτικές και μικροβιοκτόνες ιδιότητες του λεμονιού μετριάζουν σημαντικά τις φλεγμονές του λαιμού.
Η μεσημεριανή ανάπαυση βοηθά στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης
Δυο ποτά την ημέρα μειώνουν κατά 30% έως και 40% τις περισσότερες καρδιοπάθειες. Για το κριθαράκι που βγαίνει στο μάτι βάλτε λίγο σάλιο από το στόμα σας. Αν είναι χαλάζιο δοκιμάστε κομπρέσες με ζεστό χαμομήλι πριν καταφύγετε σε αντιβίωση ή χειρουργική επέμβαση.
Αν κάψετε κατά λάθος το δάχτυλό σου, ακουμπήστε το αμέσως στον λοβό του αυτιού σας.
Αν είστε απαισιόδοξοι, σκεφτείτε το ξανά! Σύμφωνα με μια έρευνα της κλινικής Mayo, διατρέχετε 19% μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνετε πρόωρα σε σχέση με τον αισιόδοξο της παρέας!
Στην περίπτωση που η γρίπη σας έχει καθηλώσει, θυμηθείτε να πίνετε φυσικούς χυμούς πορτοκαλιού και να τρώτε την παλιά, καλή, ζεστή κοτόσουπα της γιαγιάς: κοτόπουλο χωρίς πέτσα, ξάφρισμα, ξαναβράσιμο με πατάτες, κρεμμύδι, σέλινο, καρότο, μαϊντανό και ραπανάκια. Μπορείτε επίσης να πολτοποιήσετε το μίγμα.
Για τον πονόλαιμο αλλά και για τον βήχα, δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή: Καθαρίστε δυο σκλίδες σκόρδο και αφήστε τις σε μια κούπα καυτό νερό για 5΄. Μετά βγάλτε το σκόρδο, βάλτε μια κουταλιά μέλι & το φρέσκο χυμό ενός λεμονιού και πιείτε το σιγά σιγά.
Για το μπούκωμα της μύτης βράστε 1 ποτήρι νερό για 2-3 λεπτά και όταν γίνει χλιαρό, προσθέστε 1/2 κουταλιά αλάτι. Στη συνέχεια, χρησιμοποιείστε ένα σταγονόμετρο ή μια σύριγγα από το φαρμακείο -χωρίς βελόνα- για να σταλάξετε 3-4 σταγόνες αλατόνερο στο κάθε ρουθούνι.
Χρησιμοποιείστε γλυφιτζούρια ή καραμέλλες για να καταπολεμήσετε με τον πιο γλυκό τρόπο ιούς & μικρόβια, αφού αυτά παρασύρονται με το σάλιο στο στομάχι, όπου το υδροχλωρικό οξύ που εκκρίνεται τα εξοντώνει.
Για τον πυρετό, κοπανήστε μια σκλίδα σκόρδο, ρίξτε την σ΄ένα ποτήρι, προσθέστε το χυμό ενός λεμονιού & μια κουταλιά μέλι. Τα ανακατεύετε και μετά προσθέτετε 1 ποτήρι ζεστό νερό και το πίνετε.
Για να τονώσετε το αμυντικό σύστημα του οργανισμού σας, χρησιμοποιήστε την εχινάτσια.
Τρώτε φυστίκια, αμύγδαλα και καρύδια, τροφές πλούσιες σε ωευδάργυρο που είναι απαραίτητος για τον μεταβολισμό της βιταμίνης Α που μας βοηθά να αναρρώνουμε μετά από ένα κρυολόγημα.
Για τους πόνους της κοιλιάς από γαστρίτιδα ή δυσπεψία, δοκιμάστε το χαμομηλόλαδο. Ζεσταίνετε λίγο λάδι και προσθέτετε μια χούφτα χαμομήλι. Όταν το μίγμα γίνει αραιό, το χρησιμοποιείτε για να κάνετε κομπρέσα στο σημείο που πονάτε μέχρι να υποχωρήσει ο πόνος.
Για τους ρευματόπονους ή μυϊκούς πόνους, δοκιμάστε εντριβές με ένα μείγμα 1/2 κιλό λάδι όπου έχετε προσθέσει 1 φούχτα μέντα (φρέσκια ή ξερή). Ζεσταίνετε το λάδι πριν την εντριβή.
Για την ωτίτιδα, σταλάξτε 1 σταγόνα ζεστό λάδι στο αυτί.
Για την δυσκοιλιότητα & προβλήματα στομάχου, πίνετε ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι πρωί - βράδυ.
Αν τα μαλλιά σας σπάνε , έχουν ψαλίδα, ή είναι θαμπά, φτιάξτε ένα δυναμωτικό σαμπουάν με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, μια κουταλιά τριμμένο σαπούνι Μασσαλίας & ένα κρόκο αυγού.
Για ένα εξαιρετικό γαλάκτωμα καθαρισμού που χαρίζει ελαστικότητα στην επιδερμίδα χρησιμοποιείστε λίγο γάλα εβαπορέ με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
Μετά τον χειμώνα, για να ξυπνήσετε τον οργανισμό σας από την χειμερινή κόπωσή του δοκιμάστε την παρακάτω αποτοξινωτική δίαιτα για 2-4 μέρες. Δεν τρώτε τίποτε στερεό. Πίνετε τουλάχιστον 1 1/2 λίτρο νερού & αφεψήματος χωρίς ζάχαρη και κατά τη διάρκεια της ημέρας πίνετε επίσης 100gr ζωμό από βρασμένα λαχανικά με λίγο λεμόνι & λίγο αλάτι και 100 gr φρέσκο χυμό φρούτωνκαι λαχανικών στον αποχυμωτή (μήλο, παντζάρι, καρότο) με προαιρετική μια κουταλιά μέλι. Πίνετε γουλιά γουλιά. Μετά τις 4 μέρες, τρώτε βραστά λαχανικά & φρούτα -όχι στο ίδιο γεύμα και με διαφορά τουλάχιστον 4 ώρες, σούπες και χυμούς.
Αν ταλαιπωρήστε από το πόδι του αθλητή, δοκιμάστε μασάζ με tee-tree ή λεβάντα, σκουπίζετε πολύ καλά τα πόδια σας μετά το μπάνιο, φοράτε βαμβακερές κάλτσες, ιδίως με παπούτσια που έχουν ελαστική σόλα, μη περπατάτε ξυπόλητοι σε δημόσιους χώρους, αερίζετε καθημερινά τα παπούτσια σας ή ακόμη καλύτερα φοράτε διαφορετικό ζευγάρι παπούτσια κάθε μέρα.
Το πράσινο τσάι είναι 12 φορές πιο ισχυρό αντικαρκινικό μέσο έναντι του μαύρου. Αντικαρκινική δράση έχει επίσης το κατακάθι του μαύρου καφέ -όσο πιο καβουρντισμένος ο καφές τόσο πιο έντονες οι αντικαρκινικές του ιδιότητες.
ΑΥΤΆ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ!
ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: