Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Σας παραθέτω ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον άρθρο για την Ομοιοπαθητική.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

Η Ομοιοπαθητική βασίζεται σε θεραπευτικούς νόμους και αρχές που διέπουν τη φύση και παραμένουν αναλλοίωτες ανά τους αιώνες. "Τα όμοια θεραπεύουν τα όμοια" είναι ο θεμελιώδης νόμος της Ομοιοπαθητικής που εισήγαγε πρώτος ο Ιπποκράτης.

Λέγεται Ομοιοπαθητική διότι επαναφέρει την υγεία με τον ίδιο τρόπο (όμοιο) με τον οποίο ο αμυντικός μηχανισμός του οργανισμού κινητοποιείται για να αντιμετωπίσει το βλαπτικό παράγοντα. Τα συμπτώματα μιάς ασθένειας για την Ομοιοπαθητική, δεν είναι τίποτε άλλο από την δυναμική έκφραση του αμυντικού μηχανισμού του ανθρωπίνου σώματος. Αντιμετωπίζει τον άρρωστο ως έναν οργανισμό που έχει διαταραχτεί στο ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ, και όχι μόνο σε κάποιο συγκεκριμένο σύστημα. Επιχειρεί να θεραπεύσει τις βαθύτερες αιτίες που εξασθένισαν τον οργανισμό και επέτρεψαν την εμφάνιση νοσηρών καταστάσεων.
ΤΑ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ
Τα Ομοιοπαθητικά Φάρμακα προέρχονται από ουσίες φυτικές, ζωϊκές ή ορυκτές, επεξεργασμένες με φυσικό τρόπο από εξειδικευμένους Φαρμακοποιούς. Δρούν σε όλο τον οργανισμό και ενισχύουν τους αμυντικούς του μηχανισμούς με αποτέλεσμα την ολική του ψυχοσωματική εξισορρόπηση και αποθεραπεία. Μη εντοπιζόμενα σε έναν μόνο ιστό ή όργανο επενεργούν διαφορετικά από τα συνηθισμένα χημικά Φάρμακα.
Η επιλογή τους από τον θεράποντα γιατρό γίνεται με κριτήριο τη συμπτωματολογία που παράγουν όταν χορηγηθούν σε ένα υγιές άτομο. Με βάση λοιπόν το "όμοιο πάθος", χορηγείται σε κάποιον ασθενή εκείνο το φάρμακο που παράγει σε έναν υγιή τα ίδια συμπτώματα με αυτά από τα οποία υποφέρει.


Να δοκιμάσετε την ομοιοπαθητική. Σε ορισμένες περιπτώσεις κάνει θαύματα.
Εγώ την έχω δοκιμάσει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: