Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

Το θεραπευτικό άγγιγμα του Ρέικι
Είναι τυχαίο ότι όταν πονάμε κάπου στο σώμα, η πρώτη ενστικτώδης μας κίνηση είναι να αγγίξουμε αυτό το σημείο με τα χέρια; Οι θεραπευτές Ρέικι διαλαλούν «όχι». Το Ρέικι είναι μία μέθοδος εναρμόνισης, ένα σύστημα επαναφοράς της κοσμικής ενέργειας με σκοπό να θεραπεύσει και να ενεργοποιήσει τις υψηλές ποιότητες της ανθρώπινης δράσης.
«Ρέικι» σημαίνει «Συμπαντική Ζωτική Δύναμη», η κοσμική ενέργεια που μας κατακλύζει. Αυτή η ενέργεια όταν διοχετευτεί σωστά στα ανώτερα κέντρα του ανθρώπινου σώματος, λειτουργεί ως τροχός και τα κέντρα εξαγνίζονται και γίνονται «τσάκρας», δηλαδή «τροχός που γυρίζει». Καθώς η ενέργεια ρέει στα 7 τσάκρας, εστιάζει στα σημεία του σώματος που ο δέκτης έχει μεγαλύτερη ανάγκη κι όταν φτάσει και στο τελευταίο ενεργειακό κέντρο που συνδέεται με τον εγκέφαλο, τα αποτελέσματα της θεραπείας παίρνουν το δρόμο της συνείδησης: συναισθήματα και καταστάσεις ξεκαθαρίζουν, το σώμα ηρεμεί και η σκέψη συντονίζεται με τη σοφία του σύμπαντος. Στην ουσία, μέσα από το κέντρο κορυφής ο δέκτης αφήνεται να κατακλυστεί από αστείρευτη κοσμική ενέργεια, που απορροφάται από όλο το ενεργειακό του σύστημα και ακτινοβολεί.
Το Ρέικι είναι μια πανάρχαια θεραπευτική μέθοδος που αναβίωσε ο Ιάπωνας φιλόσοφος Μικάο Ουσούι, στο τέλος του 19ου αιώνα. Τα συμπεράσματα της πολύχρονης μελέτης του για τις εφαρμογές του Ρέικι ο Ουσούι τα μετουσίωσε σε 5 βασικές αρχές:

1. Μόνο για σήμερα μην ανησυχείς

2. Μόνο για σήμερα μη θυμώνεις

3. Μέτρα τις ευλογίες σου, κέρδισε το ψωμί σου τίμια

4. Τίμα τους γονείς και τους δασκάλους σου

5. Δείξε ευγνωμοσύνη σε κάθε ζωντανή ύπαρξη
Το βασικό αίτημα του Ρέικι είναι να διευρύνει πνευματικά και ψυχικά τον άνθρωπο, να τον ωθήσει να αναλάβει την ευθύνη της ίδιας του της ζωής και να τον εναποθέσει στην εμπειρία της ισοζυγισμένης αυτάρκειας.

1 σχόλιο:

Matriga είπε...

Καλημέρα! Μακάρι να τα κάναμε πράξη και τα 5 στην καθημερινή μας ζωή...