Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2009

ΦΙΛΙΑ

Ποτέ δεν ξέρεις πότε είναι κοντά σου ο Φύλακας άγγελός σου, γι' αυτό πρέπει να δοκιμάζεις. Αναρωτιέμαι πόσοι διαβάζουν στ' αλήθεια τα μηνύματά τους. Η ανταπόκρισή σου θα έχει ενδιαφέρον, γι' αυτό δώσε προσοχή σε ότι θα διαβάσεις. Όταν θα έχεις τελειώσει, θα ξέρεις το λόγο που σου στάλθηκε. Οι άνθρωποι έρχονται στη ζωή μας είτε για κάποιο λόγο, είτε για ορισμένο χρόνο, είτε για πάντα. Όταν ξέρεις αυτό, ξέρεις και τι να κάνεις για τον κάθε άνθρωπο. Όταν κάποιος είναι στη ζωή μας για κάποιο λόγο, συνήθως απαντά σε μία ανάγκη μας που με κάποιο τρόπο έχουμε εκφράσει. Έχει έρθει για να μας βοηθήσει σε μια δυσκολία, να παρέχει καθοδήγηση ή υποστήριξη, για να μας συνδράμει φυσικά, συναισθηματικά ή πνευματικά. Μοιάζει θεόσταλτος και είναι. Είναι εκεί για το λόγο ακριβώς που τον χρειαζόμασταν.. Μετά, χωρίς να κάνουμε κάτι λάθος και ίσως ακόμα σε μια άβολη στιγμή και παρ' ότι μπορεί να πληγωθούμε, η σχέση θα τελειώσει. Κάποιος από τους δύο θα πει ή θα κάνει κάτι που θα βάλει τέλος. Μπορεί ο άνθρωπος αυτός να πεθάνει.
Μπορεί απλώς να φύγει μακριά μας. Κάποιες φορές, μπορεί να ενεργήσει με τέτοιον τρόπο που να μας αναγκάσει να πάρουμε θέση. Αυτό που πρέπει να κατανοήσουμε είναι ότι, η ανάγκη μας βρήκε ανταπόκριση, η επιθυμία μας εκπληρώθηκε, οπότε η δουλειά του ανθρώπου αυτού τελείωσε. Η προσευχή μας πήρε απάντηση και είναι ώρα να προχωρήσουμε. Όταν κάποιος είναι στη ζωή μας για ορισμένο χρόνο, αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να ωριμάσουμε, να μοιραστούμε και να μάθουμε. Μπορεί να μας φέρει μια ειρηνική εμπειρία, ή να μας κάνει να γελάμε. Θα μας μάθει να κάνουμε κάτι που δεν κάναμε ως τώρα και πάντως η παρουσία του θα μας δώσει μεγάλη χαρά. Παρ' ότι μπήκε στη ζωή μας για ορισμένο χρόνο, το έργο του ήταν σπουδαίο. Όταν κάποιος είναι στη ζωή μας για πάντα, μας διδάσκει μαθήματα ζωής. Θα μας διδάξει αυτά, πάνω στα οποία πρέπει να χτίσουμε στέρεα συναισθηματικά θεμέλια. Η δουλειά μας είναι να δεχτούμε το μάθημα, να αγαπήσουμε τον άνθρωπο αυτό και να εφαρμόσουμε όσα μάθαμε στη σχέση μας μαζί του, σε όλες τις σχέσεις και όλα τα πεδία της ζωής μας. Λένε ότι, η αγάπη είναι τυφλή, αλλά η φιλία διαισθητική.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ!!!!!!!!

7 σχόλια:

matriga είπε...

Αγαπημένη μου φιλενάδα, εγώ περισσότερο απ' όλους πιστεύω σ' αυτό και το ξέρεις! Ειδικά τα αγγελάκια τα αγαπώ και εσύ είσαι ένα απ' αυτά! ;)

Orsalia είπε...

Σε ευχαριστώ matriga μου... για αυτό κι έγώ το έστειλα ....
Εγώ βέβαια δεν είμαι αγγελάκι αλλά βοϊδάγγελος... χι χι χι χι χιχ !!!!!!!!

dreamer-angel είπε...

Εγώ πάλι θα πω ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο!!!
Φιλιά πολλά
(ακούς εκεί βοιδάγγελος!!!)Χα χα χα

matriga είπε...

Φυσικά και δεν είναι τυχαίο που σε πάω dreamer-angel. Πάντως, τα αγγελάκια ήταν μόνο, η αφορμή για να σε γνωρίσω :)

Όσο για το "βοϊδάγγελος", κάθε άλλο, Λία μου! Είσαι χάρμα οφθαλμών και πλάσμα αγγελικό. Ευτυχώς, που έχεις βάλεις τη φωτογραφία σου για να μην αναριωτιέται και ο κόσμος ;)

dreamer-angel είπε...

σμουατς

matriga είπε...

Να είσαι καλά dreamer-angel! ;)

ΕΛΕΝΑ είπε...

Iσως πραγματικά τίποτα στην ζωή να μην είναι τυχαίο, δεν ξέρω!
Πάντα πίστευα ότι την τύχη μας την φτιάχνουμε μόνοι μας, από τις δικές μας επιλογές, σωστές ή μη.
Ισως όμως πραγματικά κάποιοι άνθρωποι να "έτυχε" να βρεθούν κάποια δεδομένη στιγμή δίπλα μας, για κάποιο λόγο, κάποια αιτία!!
Who knows??
Φιλιά κοριτσάκια:))