Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

"ΣΤΟ ΚΑΠΑΚΙ"

Γουστόζικη, αυτοσχέδια διακόσμηση, σπιτικοί μεζέδες και χαμηλές τιμές.
Τι άλλο θέλει μια παρέα για να το κάνει στέκι της; Μικρούλι, ζεστό, σπιτικό.
Στην πόρτα ένα χαμόγελο, στην κουζίνα η Δήμητρα μαγειρεύει μερακλίδικα και καθαρά όπως στο σπίτι της και στο χώρο η μυρωδιά της ρακής και τα ζεστά μπλε χρώματα των τοίχων φτιάχνουν κλίμα παρεΐστικο. Το μικρό, αλλά πολύ ιδιαίτερο αυτό μεζεδοπωλείο μόλις έσκασε μύτη στην πιάτσα της Πανόρμου και έγινε αμέσως γνωστό στο φοιτητόκοσμο που γέμισε τα τραπέζια του. Πρόκειται για οικογενειακή επιχείρηση: άνθρωποι που έφυγαν από πολυεθνικές και έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα με προσωπική εργασία και άφθονο μεράκι. Λειτουργεί από το πρωί ως γλυκοκαφενείο με σπιτικά γλυκά και καφέδες, ενώ από το μεσημέρι μπαίνει στην κουζίνα μέχρι όσο τραβήξει.
Η κουζίνα του έχει μια πελοποννησιακή εσάνς (καγιανάς, μανιάτικο λουκάνικο, παστό χοιρινό, σαγανάκι σφέλα, καλαματιανό μελιτζανάκι τουρσί) αλλά και μικρασιατικές πινελιές όπως η καισαρόπιτα, το μπουγιουρντί, η σελινόριζα αλά πολίτα… Υπάρχουν, επίσης, υπέροχες σαλάτες όπως παντζαροσάλατα, ντοματοσαλάτα και μαυρομάτικα με μάραθο, όπου κυριαρχεί το σπιτικό καλαματιανό λάδι. Επίσης, μια πολύ ενδιαφέρουσα κατηγορία είναι «τα τσουκαλιαστά» με έξοχα μαγειρευτά απ' όλη την Ελλάδα. Σουτζουκάκια, σουπιές με ελιές και μάραθο, κότα μπαρδουνιώτικη, μοσχάρι με καρότα και κουνέλι μαγειρεμένο με ρακή και δεντρολίβανο είνα μερικά λαμπερά δείγματα μιας σπιτικής μαγειρικής που έχει τελειοποιηθεί με το χρόνο και τη διαρκή αναζήτηση. Υπάρχουν όμως και θαλασσινά, όπως και κάποιες ποικιλίες για ούζο.

Μη φύγετε αν δεν κλείσετε το γεύμα σας με γλυκό μωσαϊκό της Δήμητρας, μια αναφορά στην παιδική μας ηλικία… Μάρω Βούλγαρη Τριφυλλίας 37-39, Αμπελόκηποι, τηλ.: 210 6914061. (€10-15)

Παιδιά είναι τέλειο!!! Θα ξετρελαθείτε!!!!!!!!!
Καλή σας όρεξη!!!!!!!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια: