Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Ήρθε ο καιρός να απενοχοποιήσουμε τη σοκολάτα αφού τελικά έχει και σημαντικά οφέλη στην υγεία μας όταν φυσικά την καταναλώνουμε με μέτρο και όχι με βουλιμία.
Η μαύρη σοκολάτα έχει αγχολυτικές ιδιότητες, οι οποίες όμως δε διαρκούν για μεγάλο διάστημα. Η βελτίωση της διάθεσης και η πνευματική διέγερση που προκαλεί σχετίζεται με την περιεκτικότητά της σε μαγνήσιο και θεοβρωμίνη.
Η σοκολάτα μπορεί να έχει προληπτικές δράσεις εναντίον των καρδιακών νοσημάτων και του καρκίνου. Περιέχει πρωτεΐνες, κορεσμένα λίπη, βιταμίνη Ε, ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο, σίδηρο και έχει πολλές αντιοξειδωτικές ιδιότητες όπως οι πολυφαινόλες. Η σοκολάτα σκούρου χρώματος, δηλαδή η μαύρη σοκολάτα περιέχει περισσότερες πολυφαινόλες λόγω του ότι κατασκευάζεται με περισσότερο κακάο.
Γενικότερα, η σοκολάτα προκαλεί ευφορία και έχει αντικαταθλιπτική δράση, βελτιώνει τη μνήμη και τη συγκέντρωση και μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση.
Βλέπουμε λοιπόν ότι η σοκολάτα περιέχει πολλά χρήσιμα και ωφέλιμα συστατικά και όταν καταναλώνεται με μέτρο έχει θετικές επιδράσεις όχι μόνο στον ψυχικό μας κόσμο και τη διάθεσή μας, αλλά και στην υγεία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: