Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

ΨΥΧΙΚΗ ΗΡΕΜΙΑ

Πως να αποκτήσετε ψυχική ειρήνη
8 πολύτιμες συμβουλές
Βγάλτε από το μυαλό σας κάθε αβάσιμη υποψία και πικρία. Η διατήρηση αισθημάτων έχθρας και φθόνου είναι η κυριότερη αιτία της δυστυχίας ενός ανθρώπου.
Μη ζείτε στο παρελθόν. Μια νοσηρή συνεχής απασχόληση με τα λάθη και τις αποτυχίες του παρελθόντος οδηγούν σίγουρα στην κατάθλιψη.
Μη σπαταλάτε χρόνο και δυνάμεις προσπαθώντας να πολεμήσετε καταστάσεις που δεν μπορούν ν’ αλλάξουν. Συνεργαστείτε με τη ζωή αντί να προσπαθείτε να την αποφύγετε ή να την αλλάξετε όταν αυτό δεν είναι κατορθωτό.
Πιέστε τον εαυτό σας να αντιμετωπίσετε τα πράγματα ζώντας μέσα στην κοινωνία. Αντισταθείτε στον πειρασμό να αποσυρθείτε απ’ αυτήν και να γίνετε ένας ερημίτης σε περιόδους ψυχικής υπερέντασης.
Μην παίρνετε τα πράγματα πεσιμιστικά όταν αντιμετωπίζετε δυσκολίες. Δεχθείτε το γεγονός ότι κανένας δεν πορεύεται στη ζωή αυτή χωρίς κάποιες θλίψεις ή κακοτυχίες.
Καλλιεργήστε και αναπτύξτε τις αρετές: αγάπη, χιούμορ, συμπόνια και αφοσίωση, που είναι ένας παλιός δοκιμασμένος τρόπος ψυχικής ηρεμίας.
Μην προσδοκάτε πάρα πολλά από τον εαυτό σας. Όταν υπάρχει ένα τόσο μεγάλο άνοιγμα ανάμεσα στις προσδοκίες από τον εαυτό σας και τις πραγματικές σας ικανότητες ή δυνάμεις για να πραγματοποιήσετε τους σκοπούς που έχετε θέσει, αναπόφευκτα θα δημιουργηθούν μέσα σας αισθήματα ανεπάρκειας και ανικανότητας.
Ανακαλύψτε κάτι ανώτερο από τον εαυτό σας στον οποίο να πιστεύετε. Οι εγωκεντρικοί και ατομιστές πετυχαίνουν πάντα μικρότερο βαθμό ευτυχίας στη ζωή τους.
Καλή σας μέρα και να είστε πάντα καλά!!!!!!

4 σχόλια:

D.Angel είπε...

Επίσης γλυκιά μου!!!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Σωστότατα όλα, ειδικά το πρώτο.
Αντε να κατορθώσουμε να τα τηρήσουμε όμως έστω και τα μισά από αυτά!!
Καλό βράδυ:))

Matriga είπε...

Δεν θα σχολιάσω τίποτα άλλο απόψε, παρά τη φωτογραφία σου! Επιτέλους ανακάλυψα ότι έχω μια star για κολλητή μου. Έγραψες και τώρα μένει...να γράψεις και το βιβλίο σου! Πότε θα το τελειώσεις φιλενάδα;
Γλυκιά καληνύχτα, σαν και σένα - όπως λέει και η dreamer-angel - σε όλους!

Prths είπε...

Κι'άλλο πετράδι στο ιστολόγιό σου!Εύχομαι κι'εσύ νάσαι πάντα καλά και γαλήνια - σε ειρήνη ψυχής.
Deus, dona mihi serenitatem accipere res quae non possum mutare, fortitudinem mutare quae possum, atque sapientiam differentiam cognoscere.