Υλικά (για 6 άτομα)
1 1/2 κιλό αρνί μπούτι
1/4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. κολίανδρο, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. πλατύφυλλο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/2 κρεμμύδι, τριμμένο
1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ.γλ. κύμινο
1/4 φλ. χυμός λεμόνι
Aλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
01. Καθαρίζετε το αρνί από το λίπος και το κόβετε σε κύβους περίπου 2 εκ.
02. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύετε το κρέας με το ελαιόλαδο, το κολίανδρο, το μαϊντανό, το κρεμμύδι, την πάπρικα, το σκόρδο, το κύμινο, το χυμό λεμόνι και το πιπέρι.
03. Τα σκεπάζετε και τα αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
04. Ετοιμάζετε τα κάρβουνα ή προθερμαίνετε το γκριλ.
05. Περνάτε 8-10 κομμάτια κρέας σε κάθε μεταλλικό σουβλάκι. Τα ψήνετε σε μέτρια φωτιά, γυρνώντας τα κατά διαστήματα, για περίπου 6-8 λεπτά μέχρι να ψηθούν.
06. Σερβίρετε με harissa.
ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!
2 σχόλια:
delivery κάνετε; ένα ταψάκι και γρήγορα παρακαλώ!! πεινάω!!! τούρμπο το αρνάκι!!!!
Είναι αλήθεια ότι είναι λίγο τούρμπο αλλά πού και πού αξίζει να το φάμε....
φιλιά
Δημοσίευση σχολίου