Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2010

cheesecake με σοκολάτες mars!!!!!!

Συστατικά
250 γρ. μπισκότα με γεύση σοκολάτα σκέτα
150 γρ. λιωμένο βουτυρο + επιπλέον 20 γρ. βουτυρο
300 ml. κρέμα γάλακτος
2 κ.γ. καφέ ζάχαρη
50 γρ. σοκολάτα γάλακτος κομμένη σε κομματάκια
3 κουταλάκια ζελατίνη
60 ml. βραστό νερό
2 πακέτα τυρί κρέμα (250 γρ. το ένα)
110 γρ. πολύ ψιλή ζάχαρη - αν δεν έχουμε χτυπάμε τη κρυσταλλική ζάχαρη στο μπλέντερ για λίγο)
3 σοκολάτες Mars κομμένες σε μικρά κομματάκια (60 γρ. η μια)

Οδηγίες
Θρυματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ ή με το χέρι, προσθετουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.
Βάζουμε τα μπισκότα σε ένα στρογγυλό ταψί 20 εκ. και τα πιέζουμε με το χέρι.
Ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να σφίξει.
Στη συνέχεια ανακατεύουμε 2 κουταλάκια τυρί κρέμα με τη καφέ ζάχαρη και το επιπλέον βούτυρο.
Βάζουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά και το ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη (περίπου 3-4 λεπτά).
Το αφήνουμε στην άκρη, και σε ένα άλλο τηγανάκι λίωνουμε τη σοκολάτα γάλακτος με 2 κουταλιές τυρί κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιόμορφο.
Το αφήνουμε και αυτό στην άκρη και διαλύουμε τη ζελατίνη σε νερό και την αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε το υπόλοιπο τυρί κρέμα με τη ψιλή ζάχαρη μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιόμορφο και στη συνέχεια προσθέτουμε ανακατεύοντας το μείγμα της ζελατίνης μαζί με τις κομμένες Mars.
Ρίχνουμε το μισό απο το μείγμα μας στο ταψί με το μπισκότο, απο πάνω ραντίζουμε το μισό απο το πρώτο μείγμα με τη καφέ ζάχαρη και τη κρέμα και μετά ραντίζουμε το μίσο απο το δεύτερο μείγμα με τη σοκολάτα γάλακτος.
Παίρνουμε ένα ξυλάκι για σουβλάκι το τραβάμε μπρός πίσω μέσα στο μείγμα του ταψίου ώστε να δημιουργηθούν "νερά".
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για το υπόλοιπο μισό της κρέμα τυριού και των άλλων 2 μειγμάτων.
Το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Το κόβουμε και είναι έτοιμο!
Τη γλύκα του να έχετε!!!!!!

1 σχόλιο:

matriga είπε...

Ορσαλία μου, μήπως σου βρίσκετε και καμιά συνταγή με M&M's?
Που τις ξετρυπώνεις καλέ;
Μπράβο σου!!! Είναι εύκολες και ωραίες.
Φιλιά