Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2010

ΝΟΣΤΙΜΗ ΠΡΑΣΟΠΙΤΑ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ!

Υλικά
1 πακέτο (850 γραµµ.) χωριάτικη ζύμη
1/2 κιλό (5-6) πράσα, καθαρισµένα και κοµµένα σε χοντρά κοµµάτια
500 γραµµ. ανθότυρο
2 αβγά
1/2 φλιτζ. άσπρο ξηρο κρασί
1/4 φλιτζ. κρέµα γάλακτος1/4 φλιτζ.
ελαιόλαδο
Αλάτι Φρεσκοτριµµένο
πιπέρι 60 γραµµ. φρέσκο
βούτυρο, λιωµένο, για το άλειµµα στο ταψί

Εκτέλεση
Βουτυρώνετε τον πάτο ενόs ταψιού αναλόγου µεγέθουs µε τα φύλλα.
Βάζετε το πρώτο απο τα 8 φύλλα χωριάτικη ζύµns στο κέντρο του ταψιού και το ανοίγετε λίγο, ώστε να έχει από τις άκρες του σκεύους.
Το βουτυρώνετε κι ακολουθείτε την ίδια διαδικασία µε τα επόµενα 3 φύλλα - τα υπόλοιπα 4 τα κρατάτε για «καπάκι».
• Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι αρκετά ευρύχωρο και σοτάρετε καλά τα πράσα, ώστε να πάρουν χρώµα.
Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση. «Σβήνετε» µε άσπρο κρασί, χαµηλώνετε την ένταση στο µισό και αφήνετε να βράσει µέχρι να εξατµισθούν τα υγρά.
Τα βγάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσουν.
Βάζετε το ανθότυρο µαζί µε τα αβγά και την κρέµα γάλακτος σε µίξερ, ρίχνετε λίγο αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάτε όλα µάζι.
Ανακατεύετε το µείγµα µε τα πράσα.
Γεµίζετε οµοιόµορφα µε το µείγµα των πράσων το ταψί. Βάζετε το πρώτο από τα υπόλοιπα 4 φύλλα και το βουτυρώνετε.
Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία και µε τα επόµενα 3 φύλλα.
Χαράζετε ελαφρά µε ένα µαχαίρι την επιφάνεια - ακτινωτά, όπωs την πίτσα. Ψήνετε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180ο για 45 λεπτά.
Εάν ξεραθεί πολύ η επιφάνεια, ρίχνετε ελάχιστο νερό µε τα δάχτυλά σας.
Είναι μούρλια!!!!!!!!

2 σχόλια:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Πραγματικά φαίνεται πολύ νόστιμη πίτα, μπράβο για την συνταγή Ορσαλία μου!!
Καλό βράδυ!

Orsalia είπε...

σε ευχαριστώ πολύ Ελενά μου! Την έχω φτιάξει και είναι πεντανόστιμη!!!!!!!