Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Πόσο εύκολα λέμε ψέματα;

Αγαπημένοι μου αναγνώστες και φίλοι, εδώ και καιρό αναρωτιέμαι γιατί κανείς δεν προσέχει τον τίτλο του blog... "H Oρσαλία σας απαντά".
Ο σκοπός που ξεκίνησε αυτό το blog ήταν η αμφίδρομη επικοινωνία και η προσπάθεια να σας δώσω κάποια δεύτερη φιλική γνώμη. Δεν είμαι ειδική - και να φοβάστε τις συμβουλές των ειδικών μέσα από περιοδικά και sites. Μόνο που εδώ και πολλά χρόνια μου αρέσει να ακούω τους προβληματισμούς των άλλων και φαίνεται ότι μάλλον τα καταφέρνω καλά. Δεν μένει λοιπόν, παρά να με δοκιμάσετε!

Σας θέτω ένα θέμα πάνω στο οποίο είμαι ανοιχτή για διάλογο:
ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΛΕΜΕ ΨΕΜΑΤΑ ;
ΜΕΤΑΝΙΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΘΩΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΨΕΥΔΗ ;
ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ;

Την άποψή μου θα τη δείτε μετά τα σχόλιά σας ;)

5 σχόλια:

Yannis Triantafyllou είπε...

ψέματα;;; αθώα ψέματα;;; πολύ πολύ εύκολα !! και πολλές φορές...
για την ακρίβεια, το αθώο ψέμα δεν είναι παρά η μισή αλήθεια, αυτή η αλήθεια που δεν πονάει τον άλλο ή που μας συμφέρει...

υ.γ. καλημέρα είπα ;; όχι !! ε, λέω τώρα: καλημέρα !

D.Angel είπε...

Την καλησπέρα μου
Θα συμφωνήσω με το άτομο και θα προσθέσω πως το ψέμα είναι μέρος της δουλείας μου!!!Δοκίμασα να πω αλήθειες μα ούτε το εκτίμησαν, ούτε πούλησα αυτά που ήθελα, οπότε το άλλαξα κι εγώ!!!ετσι είμαστε ευχαριστημένοι όλοι!!!

να θυμόμαστε όμως πως σε όλα υπάρχουν όρια!
Τα φιλιά μου

Matriga είπε...

Αγαπημένη μου φιλενάδα, εγώ παρότι δεν λέω εύκολα ψέματα, μικρά "αθώα" ψέματα έχω πει κατά καιρούς... Συνήθως, όταν με συμφέρει-βολεύει, είτε γιατί έτσι ικανοποιώ το εγώ μου, είτε γιατί μ' ένα μικρό ψέμα "καμουφλαζ" καυτενάζω κάποιο κόμπλεξ μου! Έλα όμως, που μετά βασανίζομαι γιατί απευχθάνομαι το ψέμα και μετά ίσως χρειαστεί, ίσως, να ξαναπώ και άλλο ψέμα για να καλύψω αυτό, ή το χειρότερο ακόμη, να φέρω κάποιον άλλον σε δύσκολη θέση για να μη με "προδόσει" ή να τον αναγκάσω να πει και αυτός...
Οπότε, έχω καταλάβει πως κανένα ψέμα δεν είναι ανώδυνο, τελικά.
Το χειρότερό μου είναι πως σου έχω πει και σένα ένα μικρό "αθώο" ψέμα, από δικό μου κόμπλεξ...και αυτό με τρώει, καλή μου, καιρό. Ήρθε λοιπόν η ώρα να σου το αποκαλύψω, για να ησυχάσω και ελπίζω να με συγχωρήσεις, γιατί το ότι σου έκρυψα κάτι στην αρχή της σχέσης μας, δεν σημαίνω πως δεν σ' αγαπώ ή δεν σ' εμπιστεύομαι. Με βασανίζει καιρό τώρα. Μάλιστα, χτες ο Πρίγκηπάς μου, ζήτησε να τον αφήσω απ' έξω. Δεν μένει λοιπόν να στο εξομολογηθώ σήμερα.
Φιλάκια πολλά! :)

ΕΛΕΝΑ είπε...

Eγώ πάλι δυσκολεύομαι να πω ψέματα, όχι για κανέναν άλλον λόγο, αλλά γιατί 9 φορές στις 10 με καταλαβαίνουν όλοι:P
Εχω πει ψέματα, προκειμένου να μην πληγώσω κάποιους ανθρώπους.
Αυτό δεν είναι κατ'ανάγκη καλό. Ισως θα έπρεπε αυτοί οι άνθρωποι να ακούσουν κάποιες αλήθειες από εμένα, αλλά μου είναι πολύ δύσκολο να πληγώσω κάποιον.

Masterpcm είπε...

Τα ψέματα είναι για εκείνους που δεν αντέχουν την αλήθεια λέω εγώ..

(Εξαιρούνται φυσικά αυτοί που έχουν τσακωθεί με την πραγματικότητα).

:-)