Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ! ΜΟΥΡΛΙΑ!!!!!!

Μια νοστιμότατη συνταγή τώρα που έρχεται Σαββατοκύριακο??????????

Πέννες al fume
500 γραμμάρια πέννες με ρίγες
1 κουτάκι κόκκινη σάλτσα (περίπου 250-300γρ.)
1 συσκευασία παχύρευστη κρέμα γάλακτος (200γρ.)
200 γραμμάρια ιταλική παντσέτα, αλλιώς μπέικον σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας βότκα
1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Οδηγίες
Προετοιμασία της σάλτσας:
Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε με λίγο λάδι τους κύβους παντσέτας ή το μπέικον και τα κομμάτια πιπεριάς σε κανονική θερμοκρασία.
Αφού πάρει χρώμα η παντσέτα μας, την σβήνουμε με την βότκα.
Ρίχνουμε την κόκκινη σάλτσα, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, όσο θέλει ο καθένας και την αφήνουμε να βράσει.
Στην συνέχεια βάζουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμαι πολύ καλα, μέχρι το μίγμα να γίνει ροζ.
Αφήνουμε το μίγμα να δέσει για μερικά λεπτά, συνήθως η κρέμα γάλακτος ψήνεται σε ~5 έως 10 λεπτάκια σε κανονική θερμοκρασία.
Η σάλτσα μας είναι έτοιμη.
Προετοιμασία Ζυμαρικών:
Βάζουμε νερό στην κατσαρόλα και την βάζουμε να βράσει, ρίχνουμε αλάτι (περίπου μια κουταλιά της σούπας αλάτι για 500 γρ. ζυμαρικών), όταν το νερό έχει αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε τις πέννες και μία κουταλιά της σούπας λάδι, για να πάρει γεύση και να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά μας. Αφήνουμε να βράσουν για περίπου 13-15 λεπτά.
Στην συνέχεια σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα ρίχνουμε πάλι πίσω στην κατσαρόλα, ρίχνουμε μέσα την παρμεζάνα και όλη την σάλτσα και ανακατεύουμε πολύ καλά σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου 1 λεπτάκι, μέχρι να καλυφθούν τα ζυμαρικά με όλη την σάλτσα ομοιόμορφα.
Σερβίρουμε και.. Καλή μας όρεξη.

Λίγα μυστικά ακόμα
Την βότκα επίσης μπορούμε να την βάλουμε μέσα στην κόκκινη σάλτσα και να την αφήσουμε να βράσει με αυτήν, αλλιώς μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε για να σβήσουμε την παντσέτα και ως "φλαμπέ", δηλαδή βάζωντας της φωτιά και με αυτόν τον τρόπο εξαφανίζεται όλο το αλκοόλ. Μια τελευταία συμβουλή, χρησιμοποιείστε ιταλικές κρέμες γάλακτος που βρίσκονται σε τετράγωνα χάρτινα κουτάκια, είναι πολύ πιο συμπυκνωμένες και το αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο.
Δεν έχει και πολλές θερμίδες... λιγες η κρέμα γάλακτος,λίγες τα μακαρόνια, λίγο το λάδι, η πανσέτα, η παρμεζάνα... το πολύ πολυ να πάρετε και ένα κιλάκι... αλλά δεν πειράζει βρε παιδιά μια ζωή την έχουμε!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Να είστε καλά!



1 σχόλιο:

Matriga είπε...

Πεινάωωωωωω!!! Γιατί μανούλα μου το κάνεις αυτό τώρα?????? lol