Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Ο Πυθαγόρας... έτρωγε σοκολάτα!
Μέχρι τώρα, η κατανάλωση σοκολάτας έχει συνδεθεί με την ευεξία αλλά και την ερωτική έλλειψη. Ωστόσο, νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι όταν κάποιος τρώει σοκολάτα βελτιώνει και την αντίληψή του στα μαθηματικά.
Η ικανότητα αριθμητικής έγινε πιο εύκολη αφότου οι εθελοντές κατανάλωσαν μεγάλες ποσότητες σοκολάτας ή ρόφημα κακάο.
Επιπλέον, ένιωθαν πιο ευδιάθετοι και πνευματικά ενεργοί, όπως αποκάλυψε η ερευνητική ομάδα της Βρετανικής Ψυχολογικής Κοινότητας στο Μπράιτον της Μ. Βρετανίας.
Παρομοίως, ο καθηγητής Ντέιβιντ Κένεντι του πανεπιστημίου Νορθάμπρια είπε ότι η σοκολάτα μπορεί να είναι ευεργετική για απαιτητικές πνευματικά εργασίες.
Αυτό οφείλεται στις πολυφαινόλες, που αυξάνουν τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο. Στο πλαίσιο της έρευνας, ζητήθηκε από τους 30 εθελοντές να μετρήσουν ανάποδα από έναν τυχαίο αριθμό μεταξύ του 999 και του 800.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι συμμετέχοντες μπορούσαν να κάνουν πιο γρήγορα υπολογισμούς αφότου είχαν καταναλώσει σοκολάτα. Ωστόσο, οι ειδικοί διευκρινίζουν ότι χρειάζεται μεγάλη ποσότητα σοκολάτας για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα. Έτσι, αν είστε επιρρεπείς στην πρόσληψη κιλών, φροντίστε να έχετε πάντα εύκαιρο ένα κομπιουτεράκι.

2 σχόλια:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Ααααα, τώρα εξηγείται γιατί είμαι καλή στα Μαθηματικά!!
Πάντως όχι από το κομπιουτεράκι χα χα χα!!

Matriga είπε...

Αγαπημένη μου Λία, μας έλειψαν οι αναρτήσεις σου και τα σχόλια σου. Όσο για το θέμα σου, φαντάσου να μην έτρωγα σοκολάτες δηλαδή; Θα ήμουν πιο πολύ σκράπας! Φιλιά πολλά!