Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Επειδή πείνασα!!!!! ορίστε ένα νόστιμο φαγητάκι!

10 μεγάλα μανιτάρια champignon
250 γρ. κιμά
1 καρότο στο μούλτι
1/2 κρεμμύδι στο μούλτι
1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
1/2 κούπα χυμό ντομάτας
μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. λάδι
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με μια υγρή πετσετα, αφαιρούμε το κοτσάνι τους, τα τοποθετούμε ανάποδα σε ένα ταψάκι και τα αφήνουμε να περιμένουν.
Ψιλοκόβουμε το κοτσάνι από τα μανιτάρια και μαζί με το κρεμμύδι και το καρότο τα σωτάρουμε ελαφρά σε καυτό λάδι ώσπου να μαραθούν.
Προσθέτουμε τον κιμά μας και όταν αρχίσει να χωρίζει ο κιμάς ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και τα μπαχαρικά μας και το αφήνουμε να σιγοβράσει ώσπου να πιεί τα πολλά υγρά.
Όταν κατεβάσουμε τον κιμά απο την φωτιά προσθέτουμε την μισή παρμέζάνα και ανακατώνουμε.
Γεμίζουμε τα μανιτάρια μας με το μίγμα και τα πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα.
Τα ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 15-20 λεπτά ώσπου πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν τα μανιτάρια.
Αντε και καλή μας όρεξη!!!!!!!!!!!!1

2 σχόλια:

Matriga είπε...

Μπορεί τις τελευταίες μέρες να μην μου φτάνει ο χρόνος ούτε αναρτήσεις να βάλω, αλλά τις δικές σου δεν της χάνω με τίποτα!
Μπράβο σου, Λία μου. Μου αρέσει αυτό το φαγάκι σου και θα το τιμήσω :)

Orsalia είπε...

να'σαι καλά matrigoula μου!