Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Καλοκαιρινή απόδραση στην Ιθάκη!!!!!!!

Η πιο δυνατή εισαγωγή στην εμπειρία της Ιθάκης είναι η είσοδος στο Βαθύ.
Και ένα ξεχωριστό κομμάτι στο μαγικό «παζλ» αυτής της εισόδου -η οποία αποτελείται από κατάφυτες πλαγιές, όρμους με βοτσαλωτές παραλίες, σκάφη που χαράζουν τα ήρεμα νερά, την προκυμαία στο βάθος του «φιορδ» με τα «έγχρωμα» σπίτια- είναι ένα γαλανόλευκο αρχοντικό στην πλευρά του λιμανιού που αποχαιρετά τελευταίο τον ήλιο που δύει.
Αυτό που κερδίζει το μάτι του επισκέπτη από την πρώτη κιόλας προσέγγιση είναι το πιο σοφιστικέ ξενοδοχείο της Ιθάκης, το οποίο έρχεται κατευθείαν από το μέλλον, αλλά και το παρελθόν του νησιού.
Το νεοκλασικό κτίριο των αρχών του 19ου αιώνα -δείγμα μαζί με το αρχοντικό Δρακούλη της ευμάρειας που επικρατούσε την εποχή των «καραβοκύρηδων» στην Ιθάκη- δημιουργεί ατμόσφαιρα στο Βαθύ.Ο κοσμοπολίτικος χαρακτήρας της Ιθάκης, από την εποχή του ταξιδευτή ομηρικού βασιλιά της μέχρι την πρόσφατη ναυτική παράδοσή της, δεν αντανακλάται μόνο πάνω στο κτίριο, αλλά και στη «νοοτροπία» του ξενοδοχείου.
Έτσι, συνυπάρχουν στη διακόσμησή του έργα σύγχρονων σχεδιαστών (Tom Dixon, Ingo Mauer, Philippe Starck) και μοντέρνων εικαστικών καλλιτεχνών (Νίκος-Γιώργος Παπουτσίδης, Στήβεν Αντωνάκος, Αντώνης Κυριακούλης) με «έθνικ» στοιχεία από την Ασία και την Αφρική, όπως οι μαροκινές φωτοφόροι στις φανταστικές βεράντες και τα κιλίμια του 19ου αιώνα από το Βόρειο Ιράκ και το Ιράν. Ένα ορατό νήμα συνδέει την περίοδο που το κτίριο στέγαζε ναυτική σχολή με τη σημερινή εποχή που είναι ένα art και boutique ξενοδοχείο.Στο στενό σοκάκι έξω από το ξενοδοχείο, σε υποδέχεται ο «Στέφανος δόξης» του Νίκου-Γιώργου Παπουτσίδη.
Ανεβαίνεις τα σκαλοπάτια και βρίσκεσαι σε διάφορα επίπεδα ομορφιάς και θέας. Στο χώρο υποδοχής, η ασπρόμαυρη γυναικεία φιγούρα του Αντώνη Κυριακούλη σού δείχνει τη στριφογυριστή ξύλινη σκάλα για τα επάνω δωμάτια.
Έξω, οι διάδρομοι περνούν από ωραία καθιστικά και μοναχικές γωνιές, μέχρι που σε φέρνουν στην αίθουσα του πρωινού με την πισίνα μπροστά της, ένα ωραίο «μπαλκόνι» με θέα προς το Βαθύ. Κι εδώ κυριαρχεί το κατάλευκο του γλάρου, όπως και σε όλο το ξενοδοχείο, με πινελιές χρωμάτων από τα φρούτα στα καλάθια και τα σουπλά με τα κόκκινα σχέδια του Χρίστου Καρά. Το πρωινό σερβίρεται και έξω, δίπλα στην πισίνα, και περιλαμβάνει μπουφέ με αρτοσκευάσματα από παραδοσιακό φούρνο, πίτες, σπιτικά κέικ και μαρμελάδες.
Τα εξωτερικά χρώματα του ξενοδοχείου επικρατούν και μέσα στα δωμάτια, αν και σε ορισμένα οι εξάρσεις του χρώματος είναι πιο έντονες. Σε ένα τέτοιο δωμάτιο, με πράσινες και πορτοκαλιές ρίγες στα υφάσματα και κόκκινες στα φωτιστικά, υπάρχει στον τοίχο ο στίχος του Γιώργου Σεφέρη, για να θυμίζει κι εδώ τη δύναμη (και την αθωότητα) του λευκού:
«Είτε φέγγει, είτε βραδιάζει, μένει λευκό το γιασεμί». Ο πιο εντυπωσιακός χώρος του ξενοδοχείου είναι η σουίτα «Γαρδένια», με τη μεγάλη σύνθεση του Νίκου Πρέσσα στον καμπυλωτό τοίχο. Ιδιαίτερος είναι και ο «πολυέλαιος», φτιαγμένος από χάρτινες κάρτες με χειρόγραφα μηνύματα. Τα φωτιστικά, τα οποία συμβάλλουν καθοριστικά στην ατμόσφαιρα όλων των χώρων, είναι των Tom Dixon και Ingo Mauer. Από τους ξεχωριστούς ­χώρους του ξενοδοχείου, οι σουίτες «Καλοκαι­ρινό λουλούδι» και «Τουλίπα» έχουν μπανιέρες στον ίδιο χώρο με το διπλό κρεβάτι.
info Perantzada Hotel Βαθύ, Ιθάκη Πληροφορίες-κρατήσεις Τηλ.: 26740-33.496, 26740-23.914, fax: 26740-33.493, e-mail: perantzada@arthotel.gr,site: www.arthotel.gr Τι να ξέρετε Το ξενοδοχείο είναι ανοιχτό όλο το χρόνο. Διαθέτει 14 λουξ δίκλινα δωμάτια, 2 «junior» σουίτες και 3 διακεκριμένες σουίτες, όλα με διαφορετικό ύφος. Οι χώροι διαμονής διαθέτουν κλιματισμό, δορυφορική τηλεόραση, μουσική, απευθείας γραμμή τηλεφώνου, σύνδεση με το Διαδίκτυο, μίνι μπαρ, σεσουάρ, καλλυντικά Κορρέ, παντόφλες και μπουρνούζια. Εξυπηρέτηση στο δωμάτιο από τις 08.00 έως τις 22.00. Το ξενοδοχείο φροντίζει για τη μεταφορά των ενοίκων από το λιμάνι του Πίσω Αετού, τη φύλαξη των παιδιών, την ενοικίαση αυτοκινήτου ή θαλάσσιου ταξί. Οι τιμές κυμαίνονται την υψηλή περίοδο από 118 έως 643 €, ανάλογα με το δωμάτιο. Πώς θα φτάσετε Με πλοίο: Η Ιθάκη συνδέεται με φέρι, με Φισκάρδο Κεφαλονιάς, Βασιλική Λευκάδας και Αστακό. Το βασικό δρομολόγιο, που εξυπηρετεί το νησί δύο φορές την ημέρα, γίνεται με το πλοίο «Κεφαλονιά», το οποίο αναχωρεί από την Πάτρα στις 12.30 και 20.30 και, μέσω Σάμης (Κεφαλονιά), φτάνει σε 3,5 ώρες στον Πίσω Αετό (Πρακτορείο Πάτρας, τηλ.: 2610-240.000, Ιθάκης, τηλ.: 26740-33.120). Με υδροπλάνο: Από Κέρκυρα (40 λεπτά) και Πάτρα (30 λεπτά) υπάρχουν δρομολόγια υδροπλάνου για Ιθάκη την Παρα­σκευή, το Σάββατο και την Κυριακή (Βάση Κέρκυρας, τηλ.: 26610-99.316, Ιθάκης, τηλ.: 26740-33.720, Πάτρας, τηλ.: 2610-224.655).●
Καλά να περάσετε!!!!!!!!!!

2 σχόλια:

Matriga είπε...

Έχω πάει στην Ιθάκη με σκάφος από τη Λευκάδα και με μάγεψε. Μακάρι να αξιωθώ να ξαναπάω. Το Βαθύ είναι όνειρο!

D.Angel είπε...

Κι εγώ έχω πάει κι ομολογώ πως ενθουσιάστηκα!Φιλιά πολλά