Συστατικά
4-6 κομμάτια σνίτσελ χοιρινό
3-4 μεγάλες ντομάτες
1/2 κιλό κασέρι τριμένο
1 φλυτζάνι πουμαρό ελαφρώς αραιωμένο
Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
Αλατοπιπερώνουμε τα σνίτσελ.
Παίρνουμε ένα ταψάκι που να χωράει τα σνίτσελ στρωμμένα και το βουτυρώνουμε πολύ καλά.
Στρώνουμε τα σνίτσελ στο ταψί ετσι ώστε να καλυφτεί όλος ο πάτος και να μην πολυκαβαλάνε τα σνίτσελ μεταξύ τους. Η στρώση στα σνίτσελ να μην είναι απλωτή, να είναι σουφρωμένα.
Κόβουμε τις ντομάτες σε ροδέλες οχι πολύ χοντρές (για να μην μείνουν ωμές) και τις στρώνουμε πάνω στα σνίτσελ.
Ρίχνουμε το αραιωμένο πουμαρό.
Απο πάνω στρώνουμε ενα παχύ στρώμα κασέρι.
Αν ο φούρνος είναι πολύ δυνατός σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψάκι και το αφαιρούμε προς το τέλος του ψησίματος ίσα για να ροδίσει το κασεράκι.
Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 180-200 για 20-30 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν το κασέρι είναι Μυτηλήνης πικάντικο θα γίνει το φαγητό σούπερ! Δεν θα προλάβει να φτάσει στο τραπέζι. Μην το αφήσετε να στεγνώσει στο ψήσιμο, γιατί το ζουμάκι που κάνει, με ενα ρυζάκι ή ένα πουρέ συνοδεία απογειώνει. Τουλάχιστον εγώ τρελαίνομαι!!! Και φυσικά πάντα οι ποσότητες είναι θέμα γεύσης του καθενός. Αν θέλετε πάνω απο το κασέρι για πιο όμορφο και νόστιμο αποτέλεσμα στολίστε με ροδέλες πράσινης πιπεριάς.
για να αποφύγετε το αλουμινόχαρτο αν έχετε δυνατό φούρνο βάλτε το τυρί στα μισά του ψησίματος και "ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ"
Προσφορά για συλλόγους, σωματεία κτλ
-
Προσφέρουμε δωρεάν υπηρεσίες για συλλόγους, σωματεία, συνδέσμους, μη
κερδοσκοπικούς οργανισμούς, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από τα μέλη σας
σε λαχειοφ...
Πριν από 9 χρόνια
3 σχόλια:
Βρε Ορσαλία, πάνω που είπα να γίνω «συλφίδος» μου πλακώνεις τις λαχταριστές συνταγές... άντε μετά να κυκλοφορήσω στην πλαζ... θα με βλέπουν σαν μπάλα της γυμναστικής...
καλά λέω εγώ, τραπέζι έχουμε σήμερα, τι γιορτάζουμε, το πικάντικο Μυτιλήνης είναι αδυναμία της οικογένειας, για να ακριβολογω μια από τις αδυναμίες, το εμπόριο γαλακτοκομικών είναι το φόρτε του συζύγου και τσακίζουμε τις καλύτερες ποικιλίες από όλη την Ελλάδα, τη δική μου μερίδα τυριού μην την ψήσεις θα το φάω αφού το αφήσω καναδυο ωρίτσες εκτός ψυγείου....θα πρέπει να φέρω παραπάνω κρασί, κάθε κλικ και συνταγή τι γίνεται;
ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ ΠΑΙΔΙΑ!!
ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΜΠΑΛΕΣ ΤΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΝΟΣΤΙΜΙΕΣ... ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ... ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ... ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ... ΧΙ ΧΙ ΧΙ !
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ!
Δημοσίευση σχολίου