Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Η αγάπη άργησε... 70 χρόνια!!!!!

Η αγάπη άργησε... 70 χρόνια
Μία ξεχωριστή ιστορία αγάπης, για όσους πιστεύουν ότι στις μέρες μας δεν υπάρχει πραγματική αγάπη, αλλά μόνο συμφέρον, βόλεμα και συνήθεια!
Ήταν ζευγάρι όταν ήταν έφηβοι αλλά ο πόλεμος και οι δογματικές προκαταλήψεις τους χώρισαν. Σήμερα, ο Phil O'Neill και η Joan Dean ετοιμάζονται να παντρευτούν, σχεδόν 70 χρόνια μετά από τότε που ο Phil είχε σκοπό να της κάνει για πρώτη φορά πρόταση γάμου.
«Είναι μία υπέροχη κυρία,» είπε τρυφερά ο κύριος O'Neill. «Όταν την συναντούν οι γνωστοί, δεν της λένε καλημέρα... την αγκαλιάζουν.»
Το ζευγάρι, ηλικίας 85 ετών σήμερα και οι δύο, πρωτογνωρίστηκε στο δημοτικό σχολείο στην πόλη Masterton, ενώ οι δρόμοι τους ξανασυναντήθηκαν μετά το λύκειο, στο κολυμβητήριο.
«Ήταν ένα ζωηρό αγοροκόριτσο, που της άρεσε να ανεβαίνει στις μοτοσυκλέτες,» λέει ο κύριος O'Neill. «Ήταν απλά πανέμορφη... ακόμα είναι.»
Το ζευγάρι χωρίστηκε όταν ξέσπασε ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος. Ο κύριος O'Neill, του οποίου ο πατέρας πολεμούσε την Gallipoli, πολύ σύντομα κατετάγη εθελοντής στον πόλεμο.
Έφυγε για την Ευρώπη το 1940, με το δεύτερο κλιμάκιο της δεύτερης Εκστρατευτικής Δύναμης της Νέας Ζηλανδίας, αλλά σκόπευε να κάνει πρόταση γάμου στην αγαπημένη του πριν να αναχωρήσει.
Η παρέμβαση των γονέων της κυρίας Dean παρεμπόδισε τα σχέδιά του και αναχώρησε για την Ευρώπη ενοχλημένος.
«Ήρθε να με δει η Joan και μου είπε ότι οι γονείς της τής απαγόρευσαν να με βλέπει επειδή ήμουν Καθολικός. Κατηγόρησα την Joan, αλλά αυτό που έκανα ήταν άδικο και δεν της άξιζε. Τα κορίτσια εκείνη την εποχή έκαναν ό,τι τους έλεγαν οι πατεράδες τους.»
Η κυρία Dean με τη σειρά της είπε: «Ήμουν η μεγαλύτερη και ο πατέρας μου έλεγε πάντα ότι έπρεπε να δίνω το καλό παράδειγμα, το οποίο με ενοχλούσε πολύ.»
Η κυρία Dean έγραψε πολλές φορές στον κύριο O'Neill, όσο καιρό εκείνος έλειπε, αλλά εκείνος, ακόμα ενοχλημένος από την απόρριψή του, δεν απάντησε σε κανένα της γράμμα.
Η κυρία Dean, όλα αυτά τα χρόνια κρατούσε το δαχτυλίδι των αρραβώνων που της είχε αγοράσει ο αγαπημένος της και το οποίο είχε πετάξει στο δρόμο γυρίζοντας στο σπίτι του και αφού η κυρία Dean του είχε ανακοινώσει ότι η σχέση τους έπρεπε να τελειώσει.
«Είχα κρατήσει επαφές με την μητέρα του Phil και τη μεγαλύτερη αδερφή του. Εκείνες μου έδωσαν το δαχτυλίδι, λίγους μήνες αφότου έφυγε ο Phil για τον πόλεμο. Το κράτησα στην κατάσταση που μου το έδωσαν για 30 ολόκληρα χρόνια και μετά πήγα και το μετέτρεψα σε βραδινό δαχτυλίδι.»
Ο κύριος O'Neill πολέμησε με το 22ο Τάγμα στην Κρήτη, όπου και πιάστηκε αιχμάλωτος στη μάχη του Μάλεμε. Πέρασε το υπόλοιπο του πολέμου σε Γερμανικά στρατόπεδα, ενώ έκανε τρεις απόπειρες να δραπετεύσει, πριν να επαναπατριστεί το 1945, οπότε και η Σοβιετική Ένωση επιτέθηκε στην Πολωνία.
Η κυρία Dean παντρεύτηκε και παρέμεινε στο Masterton. Ο κύριος O'Neill παντρεύτηκε στην Αγγλία κατά τη διάρκεια του πολέμου, ενώ μετέπειτα δημιούργησε μία επιχείρηση αλουμινίου στο Lower Hutt.
Όταν πέθαναν οι σύζυγοί τους, κανείς από τους δύο δεν περίμενε ότι θα κάνουν καινούργια σχέση. Κοινοί φίλοι τους έφεραν σε επαφή και ένα γεύμα στο Wairarapa τον Ιανουάριο ήταν αρκετό προκειμένου να ξαναζωντανέψει η σχέση τους.
«Η Joan μου είπε ότι δεν ψάχνει για ρομάντζα και το μόνο που ήθελε ήταν έναν καλό φίλο και αμέσως σκέφτηκα 'Φιλενάδα, δεν ξέρεις με ποιον έχεις μπλέξει'» δήλωσε ο κύριος O'Neill.
Το ζευγάρι αρραβωνιάστηκε πριν από δύο μήνες και σκοπεύουν να παντρευτούν στο Masterton ενδεχομένως μέχρι τα τέλη του Ιούνη.
Μία πραγματική ιστορία αληθινής αγάπης, που άντεξε χρόνια και πολέμους και μας δίνει ελπίδα και κουράγιο να συνεχίζουμε να παλεύουμε για τον μοναδικό εκείνον άνθρωπο, τον απόλυτο έρωτα και την αιώνια αγάπη.

2 σχόλια:

mariposa είπε...

μακαρι να υπαρχει ορσαλια..μακαρι.. κισσ κισσ

ΕΛΕΝΑ είπε...

Αααααα.... εγώ τώρα συγκινήθηκα!!
Δεν ξέρω πόσα χρόνια ακόμα θα ζήσουν οι άνθρωποι, καλά να ναι, αλλά νομίζω δικαιούνται κάποια χρόνια ευτυχίας μαζί!