Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Τα μυστικά που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή μας!

Η καλή υγεία, η καλή φυσική κατάσταση και η καλή ψυχολογία είναι έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους. Είναι αποδεδειγμένο ότι σε όσο καλύτερη κατάσταση βρίσκεται το σώμα μας τόσο καλύτερα αισθανόμαστε με τον εαυτό μας, άρα τόσο καλύτερη είναι η υγεία αλλά και ο ψυχισμός μας. Ωστόσο, η καλή σωματική κατάσταση σε καμία περίπτωση δεν υπονοεί δίαιτες εκτός ορίων, άθληση μέχρι τελικής πτώσης και διατροφικές υπερβολές που μπορεί να οδηγήσουν όχι τόσο όμορφες καταστάσεις. Κάθε άλλο. Το μυστικό είναι πάρα πολύ απλό. Και υπονοεί μια, απλά, ισορροπημένη ζωή, μακριά από υπερβολικές καταχρήσεις και πρακτικές που εξασθενούν τον οργανισμό και δεν προστατεύουν και προωθούν την υγεία, αλλά, αντίθετα θα μπορούσαν, μεσομακροπρόθεσμα, να την πλήξουν,. Αν λοιπόν κάθε φορά που χαλάει το ασανσέρ μισείτε τα σκαλοπάτια, αν το αγαπημένο σας παντελόνι αρνείται με μανία να κουμπώσει, αν οι φυσικές σας αντοχές είναι μειωμένες τότε ίσως, η μόνη λύση που σας απέμεινε είναι να προχωρήσετε σε αλλαγές και τομές στην ζωή σας, διότι:ΓΙΑ ΝΆ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΖΩΗ ΣΑΣ, ΑΛΛΑΖΕΤΕ ΠΡΩΤΑ ΕΣΕΙΣ
Οι αλλαγές θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τις συνθήκες που ζείτε θα σας προσφέρουν τόσο την απαραίτητη ευεξία, όσο και τη δυνατότητα ν' απολαύσετε μία όμορφη ζωή που δεν θα γίνει ποτέ βαρετή, αλλά θα εμπεριέχει όλες εκείνες τις εναλλαγές και τις λεπτομέρειες που θα την καθιστούν όχι μόνον όμορφη, αλλά και ενδιαφέρουσα. Τα μυστικά που ακολουθούν, ας γίνουν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σας και ας σας δώσουν τη δυνατότητα να είσαστε εσείς οι πρωταγωνιστές στην ταινία της ζωής! Δώστε την ανάλογη σημασία στην σωστή διατροφή:
Είναι εξαιρετικά σημαντική τόσο για τη γενικότερη σωστή λειτουργία του οργανισμού σας όσο και για την υγεία και την ομορφιά, γενικά, όλου του σώματος (μύες, επιδερμίδα, μαλλιά, νύχια κ.λπ.), Η καλά, όμως & ισορροπημένη διατροφή θα σας βοηθήσει, επιπλέον, στην σωστή και διαχρονική διαχείριση του βάρους σας, χωρίς σκαμπανεβάσματα. Πίνετε άφθονο νερό: Είναι ότι καλύτερο για το οργανισμό, συμβάλλει σε όλες σχεδόν τις λειτουργίες του οργανισμού Από την άλλη, το νερό βοηθά, κατά 50%, στην μείωση της κυτταρίτιδας. Μην ξεχνάτε πως το σώμα μας αποτελείται από 68% νερό!Το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας: Ξεκινήστε την ημέρα σας μ' ένα πλούσιο ισορροπημένο πρόγευμα που θα σας κρατήσει χορτάτους, και θα σας προσδώσει την απαραίτητη ενέργεια μέχρι ώρα το μεσημεριανό σας γεύμα. Αν παρατηρήσατε πως το πρωί δεν έχετε όρεξη, αυτό σημαίνει πως το βραδινό σας γεύμα ήταν πολύ περισσότερο απΆ ότι θα έπρεπε.Προτιμήστε τρόφιμα με θερμίδες που «μεταβολίζονται» εύκολα: Αποφύγετε τα πολλά λιπαρά και, κάθε φορά που νιώθετε την ανάγκη να φάτε κάτι, «εκτός προγράμματος», προτιμήστε ένα φρούτο ή ένα ζελεδάκι light.Καταπολεμήστε τη τάση για κατανάλωση τροφής: Κάθε φορά που η συνήθεια σας οδηγεί στο ψυγείο, δείξτε πυγμή και αποφασιστικότητα και πιείτε ένα ποτήρι νερό. Το νερό, έχει την τάση να διαλύει τα γαστρικά υγρά η έκκριση των οποίων προκαλεί το αίσθημα της πείνας, και να εξαφανίζει τη βουλιμική τάσηΑντιμετωπίστε την άσκηση σαν κάτι ευχάριστο και όχι σαν καταναγκαστικά έργα:
Θυμηθείτε δύο πράγματα: πρώτον, η άθληση είναι τρόπος ζωής και, δεύτερον, γυμνάζεστε αποκλειστικά και μόνο για τον εαυτό σας και όχι για τους άλλους.Ξεκινήστε την ημέρα σας με θετική ενέργεια: Κάθε πρωί φροντίστε να τονώνετε την ψυχολογία σας κάνοντας πράγματα που σας κάνουν ν' αντιμετωπίζετε θετικά τη ζωή. Ακούστε μουσική, διαβάστε εφημερίδα, κάνε έρωτα Το ξεκίνημα είναι το ήμισυ του παντός. Αν έχετε καλή διάθεση, όποια δυσκολία ή πρόβλημα παρουσιασθεί στην πορεία, θα αντιμετωπιστεί από εσάς με ψυχραιμία χωρίς να παίρνει ιδιαίτερες διαστάσεις.Περιορίστε τον καφέ όσο το δυνατόν περισσότερο: Το πράσινο, και το μαύρο τσάι είναι μία καλή εναλλακτική λύση, διότι είναι αντιοξειδωτικό, αντικαρκινικό, περιέχει κατεχίνες και φλαβονοειδή που προσδίδουν ισχύ στην άμυνα του οργανισμούΜην ζείτε μέσα στη ρουτίνα: Φροντίστε να κάνετε κάθε μέρα σας να φαίνεται διαφορετική από την προηγούμενηΣταματήστε να είστε διστακτικοί: Δημιουργήστε στόχους εφικτούς και σχεδιάστε το πλάνο που θα σας οδηγήσει στην επίτευξη τους. Επικεντρωθείτε σε βραχυπρόθεσμους στόχους: Αποφύγετε να θέτετε υπερβολικούς και δύσκολα επιτεύξιμους στόχους. Δώστε προτεραιότητα στους περισσότερο εφικτούς φροντίζοντας, όμως πάντα να τους πραγματοποιείτε.Σχεδιάστε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα: Σημειώστε όλα αυτά που πρέπει να γίνουν και αυτές που έχουν ξεκινήσει, αλλα δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει.Στο τέλος κάθε μέρας κάντε μια σύνοψη όσων έχετε ήδη κάνει και στη συνέχεια οργανώστε τις δουλείες της επόμενης μέρας με βασικό κριτή το βαθμό σπουδαιότητας τους.Παραμείνετε πιστοί στις καλές σας συνήθειες: Ποτέ μην αλλάζετε τους ρυθμούς σας επειδή, απλά, βρίσκεστε σε διακοπές, ή απλά μακριά από την καθημερινότητα. Θέστε την υγεία σας σε σωστές βάσεις: Μάθετε να αντιμετωπίζετε την υγεία σας ως προνόμιο και όχι ως κάτι δεδομένο.Γίνετε ηγέτης στην προσπάθεια για ενεργή και δυναμική ζωή: Παροτρύνετε φίλους και γνωστούς να σας ακολουθήσουν στην αλλαγή που στοχεύετε και βοηθήστε αυτούς που όλο λένε ότι θέλουν να αλλάξουν τη ζωή τους, αλλά, τελικά πάντα δεν μπορούν, να αρχίσουν να αθλούνται. Στη ζωή, πέστε τους, δεν υπάρχει μπορώ ή δεν μπορώ, αλά θέλω ή δεν θέλωΕνημερωθείτε για τις εξελίξεις: Επιδιώξτε να ενημερώνεστε τακτικά σχετικά με τις νέες μορφές και τρόπους εκγύμνασηςΑποφύγετε τη μονοτονία στην άθληση και την εκγύμναση του σώματος: Η ποικιλία είναι πάντα πιο ενδιαφέρουσα, και δεν επέρχεται ο κορεσμός. Αγνοήστε την κακοπροαίρετη κριτική: Τυχόν αρνητικά σχόλια των άλλων ανθρώπων πρέπει να τα αντιμετωπίζετε ως αναγκαίο κακό. Στη ζωή θα υπάρχουν και αρνητικά και θετικά σχόλια –θεωρήστε το ως αναγκαία ποικιλίαΑνταποκριθείτε στις προκλήσεις: Μην τις αποφεύγετε. Κάθε πρόκληση φέρνει κάποιο μήνυμαΝα είστε ανοικτοί στους ανθρώπους που σας πλησιάζουν. Κάθε ένας από αυτούς φέρνει επίσης ένα μηνυμα.Στο χέρι σας είναι αν θα το λάβετε, ή αν θα το αφήσετε να φύγειΑποκτήσε θάρρος στη ζωή: Εκεί έξω υπάρχουν χιλιάδες νέα και όμορφα πράγματα εκεί έξω που περιμένουν να τα ανακαλύψετε.Δραστηριοποιηθείτε άμεσα:
Η ζωή είναι πανέμορφη, αλλά και πάρα πολύ σύντομη! Μάθετε να ζείτε με τις επιλογές σας: Μη μετανιώνετε ποτέ γι' αυτές και μην ξεχνάτε ότι η ζωή είναι χτισμένη μέσα από τις εμπειρίες και τα βιώματά μας.Οργανωθείτε: Μάθετε να εκτιμάτε τη σημασία της τάξης και του προγραμματισμού στη ζωή σας. Η ακαταστασία σίγουρα δεν κάνει τα πράγματα καλύτερα ούτε και πιο χαλαρά.Αναζητήστε φυσικές μεθόδους θεραπείας: Το μασάζ, ο βελονισμός ή η ομοιοπαθητική μπορούν να σας ανοίξουν νέους δρόμους στην αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων. Αυτό, βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως θα απαρνηθείτε την παραδοσιακή ιατρική. Ανεβάστε τον πήχη: Όσον αφορά την άσκηση αλλά και γενικότερα, φροντίστε να αυξάνετε σταδιακά το βαθμό δυσκολίας.Μην επικεντρώνεστε αποκλειστικά στην απώλεια βάρους: Μπορεί ο πρωταρχικός σας σκοπός να είναι η απαλλαγή από τα περιττά κιλά, αλλά ο μόνος τρόπος για να καταφέρετε να τα χάσετε και κυρίως να διατηρήστε σταθερό βάρος είναι να μπείτε στη λογική της αλλάγής των διατροφικών σας συνηθειώνΠαλέψτε, συνειδητά, για μία καλύτερη ζωή: Ποτέ κάτι πολύτιμο δεν μας χαρίζετε,
ο μόνος τρόπος για να κάνετε τα όνειρα σας πραγματικότητα είναι να προσπαθείτε καθημερινά προς αυτή την κατεύθυνση.Πείτε όχι στις εξαντλητικές δίαιτες: Μη δοκιμάζετε δίαιτες... αυτοκτονίας με αυστηρά διατροφικά προγράμματα, διότι θα βλάψουν, μακροπρόθεσμα, την υγεία σας.Μάθετε τις τροφές που μπλοκάρουν το Μεταβολισμό σας και χτίστε ανάλογα τη διατροφή σαςΚοιμηθείτε 6-7 ώρες την ημέρα. Ο ύπνος είναι βάλσαμο και για το σώμα και για την ψυχή.Αποφύγετε την περιττή χρήση φαρμάκων. Για το αν και πότε θα πάρετε φάρμακα το αποφασίζει μόνον ο γιατρός.Πίνετε αλκοόλ με μέτρο Όμως ένα ποτήρι κόκκινο κρασί κάθε μέρα, λόγω της ρεζβερατρόλης που περιέχει, θωρακίζει την άμυνα του οργανισμούΖήστε την κάθε μέρα λεπτό προς λεπτό σαν να είναι η τελευταία, και γευθείτε όλα αυτά που απλόχερα σας προσφέρει.
Μάθετε τις γονιδιακές σας προδιαθέσεις. Υπάρχουν γονιδιακοί έλεγχοι που αποκαλύπτουν τις ασθένειες που είναι κρυμμένες το DNA σας. Μόνο αν τις γνωρίζετε μπορείτε να τις νικήσετεΚαι κάτι άλλο!
Κρατάτε το πρόσωπό σας στις ηλιαχτίδες και δεν θα δείτε ποτέ σας σκιές. Ασχοληθείτε δηλαδή με τα θετικά και αφήστε, απλά τα αρνητικά μακριά .
Καλή ζωή να έχετε!!!!!!!!!

2 σχόλια:

Matriga είπε...

Συμφωνώ και επαυξάνω στο θέμα του σεξ...Κάντε περισσότερο σεξ, γιατί κάνει καλό στη υγεία μας ;)

Φιλάκια

Orsalia είπε...

Το μυαλό σου στο sex εσύ!!!! πονηρούλα!!!!!!