Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΪΦΙ!!!!!! Μμμμμμ!!!!!!Υπέροχο!!!!!

Υλικά
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη 2 αυγά 1 φλιτζάνι αλεύρι μαλακό
2 1/2 φλιτζάνια γάλα
2 βανίλιες
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
150 γρ. κανταΐφι
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη για το σιρόπι
1/2 φλιτζάνι νερό για το σιρόπι
φλούδα από λεμόνι 3 γαρύφαλλα
1 ξυλάκι κανέλλα 2 1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος 1 κουταλιά ζάχαρη
Για περισσότερο σιρόπι δύο ποτήρια ζάχαρη και ενάμισυ ποτήρι
Εκτέλεση
-Βάζετε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη και τα αυγά -
Προσθέτετε το αλεύρι και λίγο - λίγο το γάλα -
Τοποθετείτε στη φωτιά την κατσαρόλα και ανακατεύετε μέχρι να πάρει βράση -
Όταν πήξει αποσύρετε από την φωτιά -
Προσθέτετε την βανίλια -
Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει -
Βουτυρώνετε ένα ταψί και στρώνετε το κανταΐφι, -
Ψήνετε στους 180 C μέχρι να ροδοκοκκινίσει -
Εν τω μεταξύ βράζετε σε μία άλλη κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη με τα μυρωδικά να φτιάξετε το σιρόπι -
Αφαιρείτε τα μυρωδικά και σιροπιάζετε το κανταΐφι -
Στρώνετε την κρέμα από πάνω από το κανταΐφι -
Βάζετε το ταψί στο ψυγείο να κρυώσει -
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη να γίνει σαντιγί .
Απλώνετε την σαντιγί πάνω από την παγωμένη κρέμα και σερβίρετε !!!!!!
Είναι ΜΟΥΡΛΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: