Θαυμάσιο κρασάτο κοτόπουλο με τυρί που σερβίρεται πάνω σε άγριο ρύζι.
Υλικά
6 μισά στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα ή κόκαλα, βρασμένα και κομμένα σε μπουκιές 2 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη 2 φλιτζ. μανιτάρια σοταρισμένα 1 κονσέρβα συμπυκνωμένη σούπα μανιταριών (300 ml) 1 μικρή κονσέρβα (135 ml) γάλα εβαπορέ 1 1/2 φλιτζ. ξυσμένο τυρό τσένταρ 1/2 κουταλάκι σκορδόσκονη 1/2 φλιτζ. λευκό κρασί 1/2 φλιτζ. μαγιονέζα 1/2 φλιτζ. τεμαχισμένα αμύγδαλα για πασπάλισμα 1/4 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο για πασπάλισμα
Εκτέλεση
1. Βάζουμε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη σε ένα ταψί διαστάσεων24x35 εκ. περίπου και προσθέτουμε από πάνω τα σοταρισμένα μανιτάρια. 2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175C. 3. Σε μια μικρή κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά, αναμιγνύουμε και ζεσταίνουμε τη σούπα, το γάλα, το τυρί τσένταρ και τη σκορδόσκονη. Την κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κρασί και τη μαγιονέζα. Χύνουμε το μίγμα πάνω στο κοτόπουλο και τα μανιτάρια.
Ρίχνουμε από πάνω τα αμύγδαλα και την παρμεζάνα και ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!
Λία μου, πολύ ωραία μου φαίνεται η συνταγή σου! Θα την δοκιμάσω και θα σου πω τα δικά μου αποτελέσματα ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήΟρσαλία όπως είδες ήρθα τρέχοντας μόλις είδα συνταγή σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕφερα και το πηρούνι μου μαζί;-)
Θα το κάνω, θα το κάνω!!
Μου άρεσε που βαζεις και μανιταρόσουπα, βάζω πολλές φορες κι εγώ 1-2 κουταλιές σε κάποια φαγάκια μου!
Φιλιά, συνέχισε να μας δίνεις ωραίες συνταγές!
μου αρέσει που το συνοδεύεις με άγριο ρύζι, μη το δει ο άντρας μου, θα βρω τον μπελά μου!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτέλειο το φαγάκι σου σήμερα, ξελιγώθηκα
Πω πω και πεινάωωωωωω
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ καλό ακούγεται!
Την καλησπέρα μου